-
CVI participa junto con AIMPLAS y la Diputación de Valencia en el proyecto URBANREC, financiado por la Unión Europea a través del programa de investigación e innovación Horizonte 2020.
Valencia (27-05-2016).- La Comisión Europea y el Consorcio Valencia Interior (CVI) han firmado el acuerdo de financiación para el desarrollo del proyecto europeo URBANREC, coordinado por AIMPLAS, el Instituto Tecnológico del Plástico, y en el que participan otras 20 entidades de siete países distintos, entre las que se encuentran las empresas valencianas DELAX y BPP y la Diputación Provincial de Valencia.
El reto de reducir los efectos de los residuos domésticos voluminosos
El CVI tiene encomendada la labor de transformar en recursos el máximo porcentaje posible de los residuos mezclados que entregan los servicios municipales de recogida de basura de su área de gestión (80% de los residuos que gestiona), así como recoger y tratar todo lo que llega a su red de ecoparques (20% restante).
Aunque el CVI gestiona plantas de tratamiento situadas a la cabeza en recuperación y rendimientos en el ámbito de la Comunitat Valenciana, el aprovechamiento de la parte correspondiente a los residuos voluminosos (muebles, enseres, colchones…) es muy escaso.
Este problema no es solo nuestro. De los 19 millones de toneladas de muebles, colchones, tapizados, textiles y productos de jardín entre otros, que se desechan en los países de la Unión Europea cada año, más de un 60% acaba todavía en los vertederos.
Proyecto URBANREC: Transformar en recursos los residuos domésticos voluminosos
Así, en colaboración con AIMPLAS y junto a la Diputación Provincial de Valencia, el CVI se incorporó el pasado año a la gestación del proyecto URBANREC, por el que institutos de investigación, administraciones de gestión de residuos y empresas del sector de la recuperación colaboran para solucionar el problema de la gestión de los residuos domésticos voluminosos. ¿Cómo? A través de la mejora en la logística de gestión y los procesos de recuperación, de modo que permitan obtener productos de alto valor añadido a partir de estos residuos. El objetivo es transformar en recursos especialmente muebles, colchones, tapizados, textiles y productos de jardín a través de técnicas de separación innovadoras.
Este proyecto ha recibido finalmente financiación del programa de investigación e innovación Horizonte 2020 de la Unión Europea bajo el acuerdo de subvención nº 690103.
AIMPLAS coordina el proyecto europeo URBANREC en el marco del programa H2020. En este proyecto, de 42 meses de duración, en el que participan otros 20 socios, se desarrollarán soluciones eficaces de gestión, que promuevan la prevención y la reutilización, pero también se aplicarán innovaciones en la logística y el tratamiento del residuo que hagan posible su valorización y la obtención de productos reciclados de alto valor añadido como adhesivos, disolventes o aditivos, espumas, composites reforzados con fibras y fieltros, y plásticos reforzados como los WPC (Wood Plastic Compound), mediante soluciones innovadoras de reciclado mecánico y químico. Concretamente, el objetivo es lograr la valorización del 82% de los residuos voluminosos de toda Europa con un beneficio neto económico de 225,6 euros por tonelada, lo que anualmente supone 2.127 millones de euros.
Espumas de poliuretano o látex, mezclas de diferentes plásticos, variedad de tejidos o madera son los materiales que más frecuentemente componen los residuos voluminosos urbanos. Tras su recogida, clasificación, reutilización y separación, mediante técnicas avanzadas y patentadas como la fragmentación por corte 3D, se desarrollarán rutas y procesos de valorización que serán las que permitan obtener productos de valor añadido.
El consorcio del proyecto URBANREC está coordinado por AIMPLAS y participan como entidades municipales españolas el Consorcio Valencia Interior y la Diputación Provincial de Valencia, y las empresas valencianas ECOFRAG, COLCHONES DELAX y BLUEPLASMA POWER. Otros centros tecnológicos involucrados son el alemán Fraunhofer-ICT, el belga CENTEXBEL, el polaco IOS-PIB y el turco IYTE (Izmir). También participa la Asociación de Ciudades y Regiones para el Reciclaje y la Gestión Sostenible de Recursos (ACR+) con sede en Bélgica. Las empresas europeas que componen el consorcio son la polaca IZNAB, la alemana RAMPF, la francesa RESCOLL, la portuguesa EUROSPUMA y las belgas PROCOTEX y VANHEEDE, así como la Agencia de Gestión de Residuos de Flandes y la también belga IMOG, el departamento de Gestión de Residuos del Ayuntamiento de Varsovia (Polonia) y el Ayuntamiento de Bornova (Turquía).
EL CONSORCI VALÈNCIA INTERIOR IMPULSA LA INVESTIGACIÓ EUROPEA PER A l’APROFITAMENT DELS RESIDUS DOMÈSTICS VOLUMINOSOS
- Participa juntament amb AIMPLAS i la Diputació de València en el projecte URBANREC, finançat per la Unió Europea a través del programa de recerca i innovació Horitzó 2020.
València (27-05-2016).- La Comissió Europea i el Consorci València Interior (CVI) han signat l’acord de finançament per al desenvolupament del projecte europeu URBANREC, coordinat per AIMPLAS i en el qual participen altres 20 entitats de set països diferents entre les quals es troben les empreses valencianes DELAX i BPP i la Diputació Provincial de València.
El CVI, que presideix Manuel Civera, alcalde de Llíria, té encomanada la labor de transformar en recursos el màxim percentatge possible dels residus barrejats que entreguen els serveis municipals de recollida de fem de la seua àrea de gestió (80% dels residus que gestiona), així com arreplegar i tractar tot el que arriba a la seua xarxa d’Ecoparcs (20% restant). Encara que el CVI gestiona plantes de tractament situades en el grup de cap quant a recuperació i rendiments a nivell de la Comunitat Valenciana, l’aprofitament de la part corresponent als residus voluminosos (mobles, estris, matalassos…) és molt escàs.
Aquest problema no és sol nostre. Dels 19 milions de tones de mobles, matalassos, entapissats , tèxtils i productes de jardí entre uns altres, que es rebutgen en els països de la Unió Europea cada any, més d’un 60% acaba encara en els abocadors.
Així, en col·laboració amb AIMPLAS, Institut Tecnològic del Plàstic, i al costat de la Diputació Provincial de València, es va incorporar el passat any a la gestació del projecte URBANREC, pel qual instituts d’investigació, administracions de gestió de residus i empreses del sector de la recuperació col·laboren per a solucionar el problema de la gestió dels residus domèstics voluminosos. Com? A través de la millora en la logística de gestió i els processos de recuperació de manera que permeten obtenir productes d’alt valor afegit a partir d’aquests residus. L’objectiu és transformar en recursos especialment mobles, matalassos, entapissats , tèxtils i productes de jardí a través de tècniques de separació innovadores.
Aquest projecte ha rebut finalment finançament del programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció nº 690103. AIMPLAS coordina el projecte europeu URBANREC en el marc del programa H2020. En aquest projecte de 42 mesos de durada en el qual participen altres 20 socis, es desenvoluparan solucions eficaces de gestió, que promoguen la prevenció i la reutilització, però també s’aplicaran innovacions en la logística i el tractament del residu que facen possible la seua valorització i l’obtenció de productes reciclats d’alt valor afegit com a adhesius, dissolvents o additius, escumes, composites reforçats amb fibres i feltres, i plàstics reforçats com els WPC (Wood Plastic Compound), mitjançant solucions innovadores de reciclat mecànic i químic. Concretament, l’objectiu és aconseguir la valorització del 82% dels residus voluminosos de tota Europa amb un benefici net econòmic de 225,6 euros per tona, la qual cosa anualment suposa 2.127 milions d’euros.
Escumes de poliuretà o làtex, mescles de diferents plàstics, varietat de teixits, o fusta són els materials que més freqüentment componen els residus voluminosos urbans. Després de la seua recollida, classificació, reutilització i separació, mitjançant tècniques avançades i patentades com la fragmentació per tall 3D, es desenvoluparan rutes i processos de valorització que seran les que permeten obtenir productes de valor afegit.
El consorci del projecte URBANREC està coordinat per AIMPLAS i participen com a entitats municipals espanyoles el Consorci València Interior i la Diputació Provincial de València, i les empreses valencianes ECOFRAG, MATALASSOS DELAX i BLUEPLASMA POWER. Altres centres tecnològics involucrats són l’alemany Fraunhofer-ICT, el belga CENTEXBEL, el polonès IOS-PIB i el turc IYTE (Izmir). També participa l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Recursos (ACR+) amb seu a Bèlgica. Les empreses europees que componen el consorci són la polonesa IZNAB, l’alemanya RAMPF, la francesa RESCOLL, la portuguesa EUROSPUMA i les belgues PROCOTEX i VANHEEDE, així com l’Agència de Gestió de Residus de Flandes i la també belga IMOG, el departament de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Varsòvia (Polònia) i l’Ajuntament de Bornova (Turquia).
(En les imatges moment de la signatura de l’acord amb la participació del president del CVI, Manuel Civera, el gerent Ángel Rodríguez i les responsables del projecte en AIMPLAS, Raquel Giner i Mª José Tortosa)[:va]
-
CVI participa juntament amb AIMPLAS i la Diputació de València en el projecte URBANREC, finançat per la Unió Europea a través del programa de recerca i innovació Horitzó 2020.
València (27-05-2016).- La Comissió Europea i el Consorci València Interior (CVI) han signat l’acord de finançament per al desenvolupament del projecte europeu URBANREC, coordinat per AIMPLAS, l’Institut Tecnològic del Plàstic, i en el qual participen altres 20 entitats de set països diferents, entre les que es troben les empreses valencianes DELAX i BPP i la Diputació Provincial de València.
El repte de reduir els efectes dels residus domèstics voluminosos
El CVI té encomanada la tasca de transformar en recursos el màxim percentatge possible dels residus barrejats que lliuren els serveis municipals de recollida de fem de la seva àrea de gestió (80% dels residus que gestiona), així com recollir i tractar tot el que arriba a la seva xarxa d’ecoparcs (20% restant).
Tot i que el CVI gestiona plantes de tractament situades al capdavant en recuperació i rendiments en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, l’aprofitament de la part corresponent als residus voluminosos (mobles, estris, matalassos …) és molt escàs.
Aquest problema no és només el nostre. Dels 19 milions de tones de mobles, matalassos, entapissats, tèxtils i productes de jardí entre altres, que es rebutgen en els països de la Unió Europea cada any, més d’un 60% acaba encara als abocadors.
Projecte URBANREC: Transformar en recursos dels residus domèstics voluminosos
Així, en col·laboració amb AIMPLAS i al costat de la Diputació Provincial de València, el CVI es va incorporar l’any passat a la gestació del projecte URBANREC, pel qual instituts de recerca, administracions de gestió de residus i empreses del sector de la recuperació col·laboren per solucionar el problema de la gestió dels residus domèstics voluminosos. Com? A través de la millora en la logística de gestió i els processos de recuperació, de manera que permetin obtenir productes d’alt valor afegit a partir d’aquests residus. L’objectiu és transformar en recursos especialment mobles, matalassos, entapissats, tèxtils i productes de jardí a través de tècniques de separació innovadores.
Aquest projecte ha rebut finalment finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció nº 690103.
AIMPLAS coordina el projecte europeu URBANREC en el marc del programa H2020. En aquest projecte, de 42 mesos de durada, en el qual participen altres 20 socis, es desenvoluparan solucions eficaces de gestió, que promoguen la prevenció i la reutilització, però també s’aplicaran innovacions en la logística i el tractament del residus que facen possible la seva valorització i l’obtenció de productes reciclats d’alt valor afegit com adhesius, dissolvents o additius, escumes, composites reforçats amb fibres i feltres, i plàstics reforçats com els WPC (Wood Plastic Compound), mitjançant solucions innovadores de reciclatge mecànic i químic. Concretament, l’objectiu és aconseguir la valorització del 82% dels residus voluminosos de tot Europa amb un benefici net econòmic de 225,6 euros per tona, el que anualment suposa 2.127 milions d’euros.
Escumes de poliuretà o làtex, barreges de diferents plàstics, varietat de teixits o fusta són els materials que més freqüentment componen els residus voluminosos urbans. Després de la seva recollida, classificació, reutilització i separació, mitjançant tècniques avançades i patentades com la fragmentació per tall 3D, es desenvoluparan rutes i processos de valorització que seran les que permetin obtenir productes de valor afegit.
El consorci del projecte URBANREC està coordinat per AIMPLAS i participen com a entitats municipals espanyoles el Consorci València Interior i la Diputació Provincial de València, i les empreses valencianes ECOFRAG, MATALASSOS DELAX i BLUEPLASMA POWER. Altres centres tecnològics involucrats són l’alemany Fraunhofer-ICT, el belga CENTEXBEL, el polonès IOS-PIB i el turc IYTE (Izmir). També participa l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Recursos (ACR +) amb seu a Bèlgica. Les empreses europees que componen el consorci són la polonesa IZNAB, l’alemanya RAMPF, la francesa RESCOLL, la portuguesa EUROSPUMA i les belgues PROCOTEX i VANHEEDE, així com l’Agència de Gestió de Residus de Flandes i la també belga IMOG, el departament de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Varsòvia (Polònia) i l’Ajuntament de Bornova (Turquia).
[:]