L’assemblea vota les vicepresidències, que han recaigut en l’alcaldessa de Bugarra, l’alcalde de Dosaigües, l’alcalde de Camporrobles i l’alcalde de Castielfabib

07 de novembre de 2023

L’Assemblea General del Consorci València Interior (V-3) ha elegit a l’alcalde de Domenyo, el popular Francisco Gómez, com a nou president de l’entitat de gestió de residus. Gómez ha indicat que la seua labor al capdavant de l’organisme se centrarà en “la conscienciació mediambiental i la reducció dels residus per a deixar un món millor del que ens trobem”. “Espere estar a l’altura del càrrec que m’heu encomanat i que quan acabem el nostre mandat, deixem un medi ambient millor perquè les generacions que venen darrere estiguen orgulloses de nosaltres”, ha recalcat.

Després de la constitució de l’assemblea i l’elecció del president, amb els vots a favor de tots els populars, en contra dels representants socialistes (Benissanó, Xestalgar, Marines i Serra) i IU (Xest) i les abstencions de Compromís (Casinos i Llíria) i UCIM (Loriguilla) ha tingut lloc el nomenament de les vicepresidències de l’ens supramunicipal, que han recaigut en l’alcaldessa de Bugarra, Teresa Cervera, l’alcalde de Dosaigües, Antonio Díaz, l’alcalde de Camporrobles, Faustino Pozuelo i l’alcalde de Castielfabib, Eduardo Aguilar.

Tal com s’indicava en l’ordre del dia de la sessió extraordinària es va designar també als membres de la Junta de Govern, que està formada per dos representants de la Generalitat Valenciana, un de la Diputació de València i els següents vocals: el regidor de Calles, Vicente Barberá, el regidor de Nàquera, Vicente Estellés, l’alcalde de Gàtova, Jesús Salmerón, el regidor de Sot de Xera, Rafael López, l’alcalde de Venta del Moro, Francisco López, l’alcalde d’Alboraig, Jesús Higón i l’alcalde de Millars, José Ricardo Pérez.

Què és el Consorci València Interior

El Consorci València Interior és l’ens supramunicipal que duu a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l’interior de la província de València: Camp de Túria, la Regió muntanyenca, la Foia de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademús. Per a això compta amb dues plantes de tractament de residus, situades a Llíria i Caudete de las Fuentes, així com una planta de transferència a Xiva. És a Caudete de las Fuentes on es troba també situat l’abocador, lloc on s’eliminen de manera segura les fraccions que no han pogut ser recuperades en les plantes de tractament.