L’ens supramunicipal manifesta la tolerància zero enfront del frau i impartirà accions formatives als empleats públics del CVI en pro d’una cultura ètica de bona governança

Llíria, 11 de maig de 2023
El Consorci València Interior ha aprovat el seu propi pla de mesures antifrau i el desenvolupament d’accions formatives als empleats públics del CVI per a la seua informació i conscienciació i afavorir així una cultura ètica de bona governança. Es tracta d’un requisit indispensable per a executar les actuacions finançades amb fons europeus. El document es compromet a tindre tolerància zero enfront del frau i mantindre la integritat institucional.
Aquest document és necessari per a totes aquelles entitats que hagen rebut ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançades amb fons del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR). La finalitat és garantir i declarar que els fons corresponents s’han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables, en particular, pel que fa a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos.
EL CVI es compromet amb això a estructurar mesures antifrau de manera proporcionada i entorn de quatre elements clau: la prevenció, la detecció, la correcció i la persecució del frau.

Durant l’assemblea, celebrada a l’aula ambiental de la planta de tractament de residus de Llíria, també s’ha aprovat l’expedient de modificació de crèdits del pressupost en vigor. Aquesta modificació es finança amb càrrec al romanent líquid de tresoreria de l’exercici anterior per import de 7.613.063 euros.

Inversió en les plantes de tractament i ecoparcs
La principal inversió que es realitzarà és el projecte d’actualització i millora de les línies de selecció de materials aprofitables de les plantes de tractament de Llíria i Caudete de las Fuentes, amb 961.533 euros, la compra de composteras de 500 litres amb 445.000 euros per a ampliar el projecte de compostatge domèstic o la compra de maquinària per als residus de poda en la planta de Caudete. Quant al servei en els ecoparcs, el CVI invertirà 300.000 euros en la informatització dels ecoparcs i 70.000 euros més a millorar la seguretat d’aquests.[:]