El nou sistema s’implantarà a Vilamarxant, Benaguasil, Bétera, Riba-roja de Túria, l’Eliana, Llíria i la Pobla de Vallbona

Vilamarxant, 3 d’abril de 2023

El Consorci València Interior (CVI) ha presentat a Vilamarxant un nou servei que pretén millorar la vida de la ciutadania dels grans centres urbans consorciats. Es tracta de la nova xarxa d’ecoparcs de proximitat amb la qual el CVI s’acosta als municipis amb més població. Així, Bétera, Riba-roja de Túria, l’Eliana, Llíria, la Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Benaguasil comptaran amb unes instal·lacions fixes en les places més concorregudes de cada localitat on les persones podran depositar determinats residus a qualsevol hora i, així, acumular punts i bonificacions en la taxa de tractament anual gràcies a l’eina consolidada el meu Compte Ambiental.

En l’acte, celebrat en la replaça de Vilamarxant, ha participat l’alcalde de la localitat, Xavier Jorge Cerdà i el president del Consorci València Interior, Robert Raga, qui ha explicat els beneficis de poder depositar els residus en aquests ecoparcs de proximitat. Fins ara, les persones usuàries del servei es desplaçaven als ecoparcs fixos o esperaven l’arribada dels ecomóviles per a poder tirar determinats residus com a piles, xicotets aparells elèctrics o electrònics, olis…

Per a Raga “les 27 instal·lacions fixes continuaran donant servei i són fonamentals per al bon desenvolupament de la gestió dels residus, així com les 9 rutes de ecomóviles que recorren els municipis consorciats sense descans. Els ecoparcs de proximitat serveixen de suport a les instal·lacions que ja estan consolidades i pretenen ser el complement perfecte per a poder mantindre les xifres de recuperació i valorització de residus que ens marca la normativa autonòmica, estatal i europea”.

Amb aquesta nova xarxa d’ecoparcs de proximitat es facilita a la ciutadania la comoditat de tirar xicotets aparells elèctrics o electrònic, roba i calçat, piles, olis comestibles, cartutxos d’impressora, bateries de mòbil o bombetes, a qualsevol hora i qualsevol dia. El funcionament és molt senzill, ja que les persones que estiguen donades d’alta el meu Compte Ambiental, bé amb la seua targeta o bé a través de l’APP SIGMA CVI, podran registrar-se de manera còmoda i rebutjar el residu, acumular punts i al seu torn, rebre bonificacions econòmiques a la taxa.

Amb tot, l’objectiu final és acostar el consorci a la ciutadania “per a donar a conéixer els beneficis mediambientals de separar adequadament els residus en la llar i depositar-los correctament en els seus llocs corresponents i, entre tots i totes aconseguirem arribar a ser pobles i ciutats més sostenibles” ha conclòs Raga.