El 17 de maig es celebra el Dia Mundial del Reciclatge per a conscienciar a la població sobre la importància de tractar els residus adequadament per a protegir el medi ambient.

La idea és tractar de recordar a la ciutadania el nostre paper per a reduir, reutilitzar, recuperar, reparar i reciclar el que gestionem i cuidar així el nostre entorn i a nosaltres mateixos.

També conscienciar sobre la necessitat de passar del model econòmic lineal d’usar i tirar a un circular on tot torna al sistema i es disminueix la generació de residus. Mitjançant aquest últim es busca la protecció del mitjà a través pràctiques com la separació de residus, la deixalla dels residus en els diferents contenidors de reciclatge i altres hàbits a la recerca de la sostenibilitat.

En l’aplicació de Consorci València Interior en la pàgina principal pots conèixer molt més sobre el reciclatge, els materials i els seus usos i aprendre i compartir aquests bons hàbits: http://consorciovalenciainterior.com/

En aquesta pàgina informació detallada de per què se celebra avui, 17 de maig, el dia del reciclatge: https://www.diainternacionalde.com/ficha/dia-mundial-reciclaje

Us deixem també aquest audiovisual creat per RTVE amb reflexions sobre per què reciclar a manera de conte:

Continueu reciclant!