El president del CVI, Robert Raga ha assistit a la presentació de resultats de la campanya “Si és lluent va al grog” que ha possibilitat recuperar 85.680 quilos d’alumini i 173.850 quilos d’acer lleuger en els contenidors grocs

València, 11 d’octubre de 2022
El president del Consorci València Interior, Robert Raga, ha assistit aquest matí a la presentació del Llibre Verd elaborat per la Coalició pel reciclatge de l’Alumini i Acer Lleuger (COAALI), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, que té com a objectiu el reciclatge d’alumini i acer lleuger en els contenidors grocs. D’aquesta manera, s’evita el seu depòsit en abocador i s’augmenta la seua reciclabilitat.

La campanya Si és lluent va al grog es va iniciar com a prova pilot a la ciutat de València i es va ampliar a 55 municipis de la mà del Consorci València Interior com un repte per al foment de l’economia circular on els residus es converteixen en recursos. “Treballar sobre el cicle complet de l’obtenció de matèries primeres, producció, consum i reciclatge és clau per al desenvolupament de ciutats intel·ligents i sostenibles, d’aquí ve que s’haja implantat aquesta campanya ambiental en quasi la totalitat dels municipis consorciats” assenyala Raga, qui destaca que l’objectiu era disminuir les tones de residus que s’emporten a abocador en l’àrea de gestió V3, amb la finalitat d’avançar en els objectius marcats per la Unió Europea.

“Hem entrat de ple en aquesta campanya d’educació ambiental, informant els veïns i veïnes amb l’objectiu de donar una segona vida als materials d’aqueixos residus que són 100% i infinitament reciclables i que, per tant, és un material que reflecteix perfectament els principis i valors de l’economia circular”, afirma el president del CVI, qui afig que la gestió dels residus juga un paper fonamental perquè els municipis troben aqueixa sostenibilitat tan buscada en la societat.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el director general de Nespresso a Espanya i portaveu de la Coalició pel reciclatge de l’Alumini i Acer Lleuger (COAALI), Vincent Termote, han agraït la labor del Consorci València Interior en la implantació d’aquesta campanya. A més, han destacat la importància de la col·laboració públic privada i la seua escala al conjunt de tota la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya per a poder recuperar acer i alumini i donar-los una segona vida.