L’ens provincial destina 150.000 euros per a instal·lacions que se situaran a Bétera, Benaguasil, Vilamarxant, l’Eliana, Llíria, La Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria

Llíria, 10 de desembre de 2022

La Diputació de València ha finançat amb 150.000 euros l’adquisició de set nous ecoparcs automàtics de proximitat que se situaran en els nuclis urbans dels municipis de Bétera, Benaguasil, Vilamarxant, l’Eliana, Llíria, La Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria. L’objectiu és que done servei permanent les 24 hores del dia, set dies a la setmana, a la ciutadania d’aquestes localitats que podran depositar en elles roba i calçat, oli de cuina, xicotets aparells elèctrics en desús, piles i bateries, aerosols, pintures i vernissos i bombetes de baix consum.

Es tracta d’una subvenció de concessió directa prevista nominativament en el pressupost de 2022 de la Diputació Provincial de València que té com a beneficiari al Consorci València Interior V3, per import de 150.000 euros i té com a objecte l’ampliació de la xarxa d’ecoparcs amb illes ecològiques informatitzades per a la millora de la xarxa d’ecoparcs consorciada. Aquestes instal·lacions fixes se situaran en les places més concorregudes de cada localitat on les persones podran depositar determinats residus a qualsevol hora i, així, acumular punts i bonificacions en la taxa de tractament anual gràcies a l’eina consolidada el meu Compte Ambiental.

El funcionament és molt senzill, ja que les persones que estiguen donades d’alta en el meu Compte Ambiental, bé amb la seua targeta o bé a través de l’APP SIGMA CVI, podran registrar-se de manera còmoda i rebutjar el residu, acumular punts i al seu torn, rebre bonificacions econòmiques a la taxa.[:]