El Consorci València Interior rep més de 2 milions d’euros en ajudes per a invertir en la gestió de residus

Anteriores

Al voltant de 300.000 euros es destinarà a premiar a la ciutadania que deposite correctament els seus residus en ecoparcs o ecomóviles a través del meu Compte Ambiental.

El Consorci València Interior acaba de rebre la comunicació de la consecució de més de 2 milions d’euros en ajudes per al seu projecte de gestió de residus. Gràcies a aquestes subvencions es podrà millorar i renovar les instal·lacions de tractament, incrementar l’eficàcia de la recuperació de materials susceptibles de ser reciclats en les plantes i dotar econòmicament les campanyes de conscienciació i els sistemes d’incentius de la separació en origen de residus, entre altres aspectes.

Una de les primeres subvencions que s’ha comunicat és de la Generalitat Valenciana, es tracta de 65.000 euros entregats com a reconeixement per assumir el tractament dels residus d’altres consorcis que no disposen de plantes pròpies, com pot ser el Consorci de Residus V-5 (COR).

A això se sumen altres 500.000 euros per a campanyes de comunicació la gran part de la qual, uns 300.000 euros, es destinaran a les bonificacions de l’eina consolidada del meu Compte Ambiental. Aquest programa premia el bon comportament ciutadà en matèria mediambiental, ja que s’ofereixen bonificacions anuals a la taxa de tractament de residus, tasca per a la qual aquest consorci va ser pioner, iniciativa a la qual es van sumar després altres consorcis de la Comunitat Valenciana. A Utiel la modalitat és diferent i s’entreguen vals de compra a la ciutadania per a canviar en el comerç local.

A més, el CVI rep també altres 500.000 euros més per a la millora de les plantes de tractament i 966.000 euros més dels Mecanismes de Reconstrucció i Resiliència procedent de la Unió Europea per a millorar les instal·lacions de tractament mecànic-biològic existents, incrementar l’eficàcia en la recuperació de materials susceptibles de ser reciclats i disminuir així els depòsits en abocador.

Per al president del CVI, Robert Raga, “les ajudes als consorcis de residus són molt necessàries i permet estar sempre a l’avantguarda en temes d’innovació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.