El president del Consorci València Interior, Robert Raga, ha participat en la Jornada organitzada pel diari Les Províncies sobre les comarques de l’interior de la província de València. Tal com el president ha pogut comentar durant la sessió, el Consorci València Interior (CVI) ha sigut partícip del progrés de les comarques d’interior de la província de València. En el cas Camp de Túria, és evident que ha experimentat un creixement important en l’última dècada. El CVI treballa per a fomentar l’anomenada economia circular des de dos vessants. D’una banda, buscant allargar la vida dels productes i reduir la generació de residus. I, per una altra, transformant els residus ja existents en nous recursos. En definitiva, l’ens aposta per oferir alternatives al model econòmic lineal, basat en l’usar i tirar, que comporta una explotació no sostenible dels recursos i unes conseqüències negatives a nivell mediambiental.

El Consorci València Interior porta per bandera la sostenibilitat i l’economia circular en les cinc comarques d’interior de la província de València consorciades. Camp de Túria és una comarca on el progrés va lligat íntimament a la sostenibilitat i on el CVI s’involucra conscienciant sobre una economia circular real i efectiva. I és que en aquesta comarca se situa un dels complexos de gestió i tractament de residus del CVI, a Llíria, una instal·lació on les noves tecnologies, la gestió dels residus, les inversions i el foment de l’ocupació es donen la mà. Aquest complex ha tingut un paper fonamental en el desenvolupament de la comarca de la mà de la circularitat per diverses raons.

En primer lloc, perquè diàriament es treballa per a implementar les últimes tecnologies quant a valorització i tractament dels residus per a aconseguir recuperar el màxim percentatge de materials. En segon lloc, perquè recuperant i reciclant es contribueix al desenvolupament de l’economia local. Finalment, la ubicació de la planta a Llíria ha tingut un impacte molt positiu en la creació d’ocupació i en el desenvolupament del teixit industrial a l’entorn de Llíria.

Aquesta instal·lació és el vaixell almirall del Consorci València Interior atés que compta amb una aula ambiental que, des de fa més de 10 anys, serveix d’eina de conscienciació i educació ambiental. És per això que des que es va inaugurar aquest espai de comunicació amb la ciutadania ha rebut centenars de visites de col·legis, instituts i associacions de les cinc comarques consorciades: Camp de Túria, la Foia de Bunyol- Xiva, la Plana Utiel-Requena, la Serrania i el Racó d’Ademús. És per això que el CVI contribueix al progrés oferint també els seus coneixements i una important labor de conscienciació i sensibilització ciutadana en matèria de cura del medi ambient, sense la qual ja no es pot entendre l’educació ambiental en aquesta comarca.

El diari Les Províncies, publica hui un especial sobre les comarques de l’interior de la província de València on recull un article sobre l’activitat del Consorci vinculada a Camp de Túria