Representants de Mercadona visiten la planta de Llíria per a conéixer de primera mà el tractament dels residus

Anteriores

Llíria, 22 de març de 2022

Tres representants de la Divisió de Plàstics i Residus de la companyia de supermercats Mercadona han visitat la planta de tractament de residus de Llíria. Les assistents s’han interessat per aquesta instal·lació arran de conéixer el projecte de recollida separada de bioresidus als grans generadors que ha implantat el Consorci València Interior a les comarques de Camp de Túria i l’ Hoya de Buñol Chiva.

L’equip ha realitzat el recorregut de la planta al costat del gerent, Ángel Rodríguez, qui ha mostrat a les assistents l’aula ambiental i les característiques d’aquesta part del complex. A continuació, s’han dirigit a l’observatori des d’on han pogut veure tota la planta a través d’un mirador així com el treball que es realitza per part de les persones que treballen en ella. En aquesta zona han pogut veure com treballa l’electroimant que és capaç de separar les peces metàl·liques de la resta de residus.

A més, el gerent les ha guiades fins a la part inicial del procés, on han pogut veure com els camions depositen els residus dels municipis en un fossat comú i on un polp mecànic trenca les bosses per a facilitar la labor de gestió dels residus en la planta.

Una vegada dins de la nau de triatge, amb totes les mesures de seguretat, han pogut observar el treball en els trómeles, el separador balístic i el separador òptic, així com el treball manual que es realitza per a la correcta gestió dels residus que arriben a la planta en la bossa grisa. L’objectiu és clar: mostrar l’exhaustiu treball que es realitza per a recuperar la major part de residus que arriben barrejats a la planta i poder així  valorar-los correctament per a complir amb la normativa a nivell autonòmic, estatal i europeu. El recorregut ha continuat amb el circuit dels bioresidus, visitant l’àrea de fermentació i les naus de maduració de la matèria orgànica.

No és la primera vegada que els responsables de medi ambient de Mercadona s’interessen pel procés de gestió dels residus del Consorci València Interior. L’any passat va visitar la planta de Caudete de las Fuentes una delegació de medi ambient i responsables de zona d’Espanya i Portugal, on es va posar el focus en la selecció d’envasos en pretractament i on se’ls va mostrar el polp, els trómeles, el separador balístic, els separadors magnètics i d’inducció, així com els separadors òptics i les premses del material recuperat, la selecció d’envasos en la nau d’afinament de la matèria orgànica fermentada, els separadors inductius, els equips encarregats de segregar el vidre i , finalment, l’abocador.